ELKE DAG EEN IDEE
ELKE DAG EEN IDEEDE VERANDERENDE MARKT HOUDT ONS SCHERP


Vezet heeft innovatie altijd omarmd

Het is de sleutel van onze continue groei en de enorme stroom van gezonde versproducten die de fabrieken elke dag weer verlaten. Daar hebben we slimme, ambitieuze mensen voor, die plezier hebben in het bedenken van nieuwe dingen. Elke dag weer. Anticiperen en innoveren is een continu proces. Bij elk project kijken we hoe het beter kan op het gebied van duurzaamheid, hygiëne, ergonomie, kwaliteit en kostenbesparing. Dat kan leiden tot het optimaliseren van machines, tot meer automatisering of het robotiseren van handmatig werk. Het levert ook compleet nieuwe productlijnen op. Bijvoorbeeld bij het lanceren van nieuwe producten en zelfs productcategorieën, zoals recentelijk het assortiment wokgerechten.'We zijn echt een grens gepasseerd qua aansturing, processen en inrichting'Algemeen Directeur Marcel Jacobs over de innovatiekracht van Vezet.

Wat is bijzonder aan innoveren bij Vezet?

Marcel: Het samenspel, dat is onze geheime code. Innovatie komt niet zoals bij andere bedrijven vanuit een exclusief clubje. Bij ons bestaat een projectteam uit engineering-techniek, procesbesturing, procesuitvoering en productie.  Afhankelijk van het doel schuiven soms ook onze culinair productontwikkelaars en sales-collega’s aan. Zo worden van meet af aan alle variabelen meegenomen.  

Zijn we volgers of lopen we voorop?

We kunnen best claimen dat we voorlopers in de voedingsindustrie zijn. Veel bedrijven besteden projecten uit aan externe partijen. Bij Vezet hebben we de kennis en kunde in huis. Door onze unieke brede samenwerking bereiken we opzienbarende resultaten. Onze verbeter-ideeën worden zelfs vrijwel standaard door machinefabrikanten overgenomen. Wat wil je nog meer?

Noem eens een recent voorbeeld?

Het proces op de voorbewerkingsafdeling. Hier zijn we echt een grens gepasseerd qua aansturing, processen en inrichting. Ontelbare verschillende grondstoffen worden op 14 productielijnen met een minimum aan handwerk verwerkt, automatisch afgewogen en in kratten gestort. De kratten worden automatisch aangevoerd, gevuld en afgevoerd naar het magazijn. Heel indrukwekkend als je dat allemaal integraal in werking ziet.

Wie voelt zich in zo’n innovatieve omgeving thuis?

Als je ’s morgens wakker wordt met de vraag ‘Wat kan ik vandaag verbeteren?’ Innovatie zit in de genen. We staan altijd open voor ambitieuze mensen voor die graag samenwerken en trots zijn op wat ze bedacht hebben. Als je bij ons werkt zul je merken dat je in alles wordt gestimuleerd om verder te groeien. Kennis delen en leren van elkaar, maar ook van extern. Over een workshop of (vervolg)opleiding valt altijd te praten. Jezelf blijven innoveren, it’s part of the job!

© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |


© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |