HOGE TIJDSDRUK EN TOCH HOGE KWALITEIT
HOGE TIJDSDRUK EN TOCH HOGE KWALITEITKOM JIJ ONZE RICHTLIJNEN MAKEN EN BEWAKEN?


Zoeken naar het perfecte eindproduct

7 dagen per week 6,2 miljoen verse eenheden van 250 verschillende productsoorten opleveren. Dat vraagt om slimme productieprocessen, maar ook om de strengste normen qua kwaliteit en voedselveiligheid. Elke onvolkomenheid is er 1 teveel. Een kiezeltje in de sla, insecten in de groente, bacteriën… de kleinste vijanden laten zich het lastigst vangen.

Binnen Quality werken twee teams medewerkers. Samen vormen ze onze kwaliteitspolitie. Quality R&D zoekt kwaliteitsverbeteringen in de hele keten, van grondstof tot eindproduct. Quality Assurance regelt dat de voedselkwaliteit aan de wet, normen en ons eigen voedselveiligheidssysteem voldoet. Zo zorgen we dat wat de consument uiteindelijk op zijn bord schept supervers, gezond en veilig is.  

Het werk bij Quality heeft betrekking op de activiteiten van de vier Vezet Business Units. Afstemming met collega´s bij Productie, Commercie, Productontwikkeling en Techniek is dan ook vanzelfsprekend.'Alleen het allerbeste eindproduct mag van ons naar de winkels'R&D voor verbeteringen in de keten

Het werkterrein van de R&D-specialisten strekt zich over de hele keten uit. Zij zoeken en implementeren verbeteringen in alle trajecten. De procestechnologen gebruiken verbetermethodieken voor de hoogst haalbare eindkwaliteit. Dat doen ze samen met collega’s die toezien op zaken als houdbaarheid en microbiologische bepaling van grondstoffen, halfproducten en eindproducten. Ook voeren ze analyses uit naar schone, efficiënte en veilige productomgeving/-processen. De producttechnoloog van R&D stuurt de teams aan en zoekt met leveranciers en andere ketenpartners naar mogelijke productverbeteringen.

Regelmatig overlegt R&D met telers over kwaliteitsissues en vernieuwingen. Hoe effectief deze gezamenlijke aanpak is bewijst het recente ‘’spinazie-project’’. Door een aangepaste teelt en een vernieuwd productieproces werd de houdbaarheid van hooguit 5 dagen uitgebreid naar 7 dagen. Nu ligt de spinazie langer in de supermarkt en zijn de retouren geminimaliseerd. Win-win-win voor teler, Vezet en retailer.Assurance, hier staat voedselveiligheid centraal

De kwaliteitseisen van Vezet behoren tot de striktste ter wereld. Vezet heeft een krachtig  voedselveiligheidssysteem waarin risico´s worden geïnventariseerd en geëlimineerd. We stellen de hoge eisen niet alleen aan onze eigen processen, maar ook aan de grondstoffen en de leveranciers daarvan. Wat niet volgens de richtlijnen is, komt simpelweg de deur niet door. 

Om dat te realiseren hebben we een multidisciplinair Assurance-team. Twee specialisten houden zich bezig met certificeringen van Vezet waaronder het FSSC-certificaat, SKAL voor biologische producten en het MCS/MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis. Drie specialisten ‘Etikettering’ controleren grondstoffenspecificaties en toetsen etiketten aan de wetgeving. Een ingrediëntentechnoloog beheert de ingrediëntenspecificaties en is alert op  mogelijke risico’s die voedselinfectie kunnen veroorzaken. Tot slot is er een collega die klachten afhandelt en ze intern communiceert, zodat ze in de toekomst voorkomen kunnen worden. 

© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |


© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |