VERHAAL VAN APPLICATION ENGINEER


Mark Tijm

Application Engineer
Werkt bij Vezet sinds 2005 


‘Werken bij een voorloper in technologie’


Wat spreekt je aan bij Vezet?

Ik zit in een gedreven team dat Vezet elke dag weer probeert te verbeteren. Er is veel  ruimte voor technische creativiteit, we krijgen de vrijheid om de nieuwste technieken toe te passen. En omdat we projecten doen voor alle fabrieken binnen de holding is het werk heel divers. 

Hoe blijf je bij?

Het hoort bij mijn functie om nieuwe ideeën in te brengen. Met mijn collega-engineers bezoek ik beurzen en leveranciers om up-to-date te blijven. We hebben allen een passie voor vernieuwende technologie en bespreken hoe we die bij Vezet kunnen invoeren. Samen net zo lang zoeken tot er een doorbraak is. Daar geniet ik van. Mijn mooiste moment is als een nieuwe productielijn voor het eerst wordt opgestart. Dan is trots nog een te klein woord. Vooral Zakkenlijn 108/109 is me bij gebleven. Een lijn vol met primeurs. Het was de  eerste droogtunnel + ontwateringsband-combinatie en de eerste lijn met de MES toolbox. Kenners snappen wel hoe bijzonder dat in die tijd was. 

Wat zijn je belangrijkste taken?

Mijn werkterrein is heel breed. Van het programmeren van PLC’s, HMI’s van de productielijnen en het ontwikkelen en implementeren van de MES toolbox tot aan elektrische ontwerpen van besturingskasten. Nieuwe productielijnen stellen we elektrisch en programmatechnisch in bedrijf. Samen met procestechnologen verbeter ik processen binnen Vezet. Regelmatig vragen monteurs en managers me om technisch advies.

Zijn er ook onverwachte situaties?

In de 14 jaar dat ik hier werk heb ik Vezet enorm zien groeien. Meer fabrieken, nieuwe productielijnen, andere processen, het houdt niet op. Met zoveel veranderingen zijn onvoorziene situaties onvermijdelijk. Het gaat meestal om technische kwesties die met spoed moet worden opgelost. Ik probeer altijd zo rustig mogelijk te blijven en ideeën te verzinnen waardoor productie toch mogelijk is die dag. 

Hoe is de sfeer bij engineering?

Wij hebben een hechte groep die al jaren samen is. We vertrouwen elkaar en zijn buiten Vezet ook vrienden van elkaar. Er heerst dan ook een hele goede sfeer. 
© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |


© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |