VERHAAL VAN CULINAIR PRODUCTONTWIKKELAAR


Dick Meijvogel

Culinair Productontwikkelaar

Werkt bij Vezet sinds 2018 


‘Lekker out of the box experimenteren’


Wat doe je als productontwikkelaar bij Vezet?

Wij maken bestaande producten beter en bedenken nieuwe versproducten. Creatief zijn met grondstoffen, ingrediënten, bereidingswijzen en niet te vergeten presentatie. Het moet alleen niet lekker smaken, het moet er ook smakelijk uitzien. Het ene moment bedenken we een fruitmix, het volgende experimenteren we met een groentefamilie. Het kunnen ook complete maaltijden zijn. De koelverse pizza’s, roerbakgroenten en wokgerechten bij Albert Heijn komen bijvoorbeeld bij ons vandaan. 

Werk je ook met andere afdelingen?

Wij halen veel inspiratie uit Vezet zelf. We lopen door de fabrieken, verzamelen grondstoffen, maken een praatje met een operator en gaan dan pas de keuken in. Sparren met collega’s hoort er altijd bij. Met Sales kijken we of het commercieel haalbaar is. Met Productie of het maakbaar is. Met Inkoop of het op tijd in de juiste aantallen leverbaar is. Met de Kwaliteitsdienst of het aan de eisen voldoet…. iedereen brengt zijn expertise in. 

Vertraagt al dat overleg het proces?

Integendeel. We hebben allemaal vakspecialisten om ons heen. Ik en mijn productontwikkeling-collega’s kunnen ons volledig op ons werk concentreren. Lekker out of the box tekeer gaan. Want we weten dat op de achtergrond collega’s klaar staan om de randzaken af te dekken.

Wat mis je als je niet bij Vezet werkt?

Bij Vezet maken we groente en fruit makkelijker beschikbaar voor meer mensen. Het dient niet alleen een commercieel doel, we maken Nederland ook gezonder. Doordat we bij Vezet producten op grote schaal snijden, wassen en drogen, verbruiken we minder middelen (vooral water) dan wanneer iedereen dat thuis zou doen. Zo dragen we ook bij aan het duurzamer maken van Nederland.
© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |


© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |