VERHAAL VAN MONTEUR


Collin Stam

Storingsmonteur bij Maaltijdgemak
Werkt bij Vezet sinds 2014 


‘Hier kan ik me echt uitleven’


Hoe start jouw werkdag?

Eerst haal ik altijd de dagplanning op. Als ik de productietijden van de lijnen ken, weet ik wanneer de productie stopt en ik onderhoud kan doen. Ik maak me nooit zorgen dat er iets niet klopt, want de planningen zijn hier heel nauwkeurig. Met goede informatie telt een mens voor twee.

Is er veel afwisseling?

Ik loop mee in de storingsdienst. Dat houdt in dat ik direct in actie kom bij storingen. Zo help ik stilstand minimaliseren. Buiten de storingsdienst doe ik regulier onderhoud aan de lijnen en installaties. Soms vragen ze me om mee te denken over terugkerende problemen. Het is echt super interessant om mee te werken aan verbeterprojecten die stilstand of schade voorkomen. 

Wat maakt techniek bij Vezet bijzonder?

Vezet heeft de modernste machines en technologieën: PLC besturingen, pneumatiek, hydrauliek, elektrisch, mechanisch, noem maar op. Vaak zijn die samen in één productielijn verwerkt. Die bestaat ook nog eens uit machines van verschillende leveranciers. Niet gek dus dat ik bijna elke dag weer voor nieuwe uitdaging sta. Hier komen ook twee technische werelden samen. Aan de ene kant heb je high tech apparatuur, aan de andere kant een werkplaats vol traditionele metaalbewerkingsmachines zoals de draaibank, boorkolommen, kantbank, lintzaag, platenknipschaar en lasapparaten. Hier kun je je als monteur pas echt uitleven!

Hoe is de onderlinge samenwerking?

Als ik er even niet uitkom is er altijd de hulp van mijn collega’s en visa versa. Samen vinden we meestal in no-time de oorzaak en dus de oplossing. Met collega’s bedoel ik niet alleen andere monteurs, maar ook bijvoorbeeld een engineer of operator. Ik praat ook altijd even met degene die de machine het laatst zag draaien.

Hoe loop je na een dienst de deur uit?

Ik ga met een goed gevoel naar huis als alle lijnen draaien en de overdracht aan de collega die mijn storingsdienst overneemt is gedaan.
© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |


© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |