GEZONDE EN VEILIGE WERKOMGEVING
GEZOND EN VEILIG WERKENWE NEMEN ALLES ONDER DE LOEP


Veiligheid is het belangrijkste

Veilig werken onder gunstige omstandigheden is voor Vezet een prioriteit. Naast het volgen van de wet- en regelgeving kijken we ook sterk naar de risico’s in de werkpraktijk. De kans op ongevallen is het grootst in de productiehallen en magazijnen. Daarom is juist hier veel aandacht voor ongevalpreventie. Er zijn duidelijke instructies voor veilig werken met machines, gereedschappen en interne transportmiddelen. 
Onze fabrieken hebben getrainde preventiemedewerkers. Omdat ze zelf meedraaien in het productieproces, kunnen zij mogelijke risico’s direct signaleren. Regelmatig lopen ze een veiligheidsronde om in te zoomen op onveilige issues. Voor plotseling ontstane gebeurtenissen of risico´s heeft Vezet een SOS-systeem. 


Bedrijfskleding

Vezet verstrekt bedrijfskleding aan medewerkers die dat voor hun functie nodig hebben. Zowel kledingstukken als andere attributen zoals gehoorbescherming, handschoenen, mutsen, overschoenen e.d. voldoen aan alle eisen op het gebied van draagcomfort en veiligheid. 
In onze fabrieken werken we met dagverse producten die dagelijks worden aangeleverd. Omdat de houdbaarheid van deze grondstoffen beperkt is, houden we de temperatuur in de magazijnen en fabrieken laag. Gemiddeld zo’n 8 graden, 24 uur per dag het hele jaar door. Medewerkers krijg helder instructies en tips om prettig te kunnen werken in deze koele omgeving.


Verder werken aan veiligheid

Op korte termijn zoomen we verder in op ergonomie en hulpmiddelen die helpen bij fysiek belastende werkzaamheden. We gaan ‘tilhulpen’ testen en er zijn experimenten met SkelEx gepland, een lichaamsondersteunend harnas. Onze preventiemedewerkers lopen mee in deze projecten, zodat ze collega’s later kunnen instrueren en begeleiden bij het gebruik van de instrumenten. Daarnaast intensiveren we de controle door veiligheidsdeskundigen en preventiemedewerkers van machines en werkmethodes.

Arbo

De risico´s en plannen van aanpak zijn zorgvuldig in kaart gebracht. Alle regelingen liggen vast in het Arbo-handboek. Dit is door iedereen in te zien via intranet.

© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |


© Vezet B.V. All rights reserved | Disclaimer | Privacy | Cookiebeleid |